Yapmanız ger

28 Ağustos 2016 Pazar

BÖLÜMÜ KAZANAN 1. SINIFLAR NE YAPMALI ? -1


          





Bölümü kazanan arkadaşlara bu yazımda ne yapmaları ,okula ne götürmeleri gerektiğini anlatıcam. Nereden başlasam bilemedim.Ama önce okul için hazırlıktan başlayalım.1. sınıfsınız doğal olarak çok ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Bende sizin gibiydim geçen sene .Ne alınacak ,nasıl alınacak,ne lazım,defter götüreyim mi ,önlük alayım mı vs. vs. :D 


           İlk olarak okulunuzun web sayfasını sürekli takip edin derim.Ders kayıtları ne zaman başlar,okul ne zaman açılır öğrenirsiniz.İlk sene sizi bazı zor dersler bekliyor haberiniz olsun.Fakülteye gelince ilk gün anlarsınız ne dediğimi.Kendi fakültemden örnek vereyim ilk gün okula geldiğimde sabahın körü ders başlamıştı azar yedim :D :D . Peki bu zor dersler neler ?
                               

  • ANATOMİ
  • HİSTOLOJİ
  • FİZYOLOJİ 
  • BİYOKİMYA
  • EMBRİYOLOJİ   (bazı fakülteler bazı dersleri ileriki senelerde alabiliyor)

Bunlar en önemlileri.Seçmelilerde var ayrıca birkaç tane temel ama kolay olan derste var.Ben sadece bu yukarıdaki derslerden bahsedicem.

        ANATOMİ : Bu ders ilk senenin bence en zor dersi. Çeşit çeşit hayvanların kemiklerini,kaslarını,sinirlerini,organlarını ve damarlarını öğreneceğiniz bir ders. Dersin bir yazılı bir de sözlü sınavı var.Fakat bu her fakültede böyle değil.Anatomi de teorik öğrendiğiniz her şeyi labaratuvar derslerinde pratik yapacaksınız.Bu dersi ayrıtılı bir şekilde daha sonra anlatacağım.Gel gelelim bu derste bize ne lazım? 




  • Anatomi kitapları(zorunlu) : Muhtemelen alttaki iki kitaptan birini aldırırlar.Aşağıdaki ilk kitap Bursa'nın kitabı,ikincisi Ankara'nın (en azından aldırırken bunu söyler herkes).Biz ikincisini kullandık.Set halinde satılıyor.İçinde 5 kitap bir sözlük var.Bunu bu şekilde alabilirsiniz.Bende iki kitapta vardı. Ben ikinci kitabı daha anlaşılır ,ilk kitabı ise daha güzel görsel içeriği olduğu için sevdim.







  •     Anatomi Atlası (zorunlu değil) :Dersi daha iyi anlamanız ve görselinizin kuvvetlenmesi için en güzel kitaplar atlaslar.Fakat atlaslar ders kitapların biraz değil epey pahalı :D . Bu nedenle kimse zorunlu tutmaz bunları bence. Önerebileceğim 2 atlas var.İlki König-Liebich evcil memeli anatomisi,ikincisi popesko. Bende ilki vardı .(hatta bunla alakalı  bir yazıda yazabilirim ilerleyen zamanlarda)Ben labaratuvardan çok bu kitabın görselinden öğrendim.Bence her veteriner hekim adayında olması gereken bir kitap.İçinde bilgilendirici çok şey var.İkincisi ise bende yok ama bu sanırım komple çizim bir atlas.Burdaki resimler detaylı ve sadece yapıları gösteriyor.Fakat dediğim gibi .çok bilgim yok.

      

  • Son  olarak önlük : Önlük çok önemli .Peki neden? Çünkü labaratuvar derslerinin hiçbirine hocalar sizi almazlar.Beyaz medikal önlük kesinlikle gitmeden alın bunu.Kesinlikle!!okul dönemi çok pahalı olabiliyor  malesef. :((

1 yorum:

  1. çok faydalı bir blog keşfettim, biraz geç de olsa.. mesleki deneyimlerinle beraber yeni yazılar gelir umarım

    YanıtlaSil